Over Ons

De firma N.V. Soeng Ngie & Co, gevestigd in het drukke handelscentrum van Paramaribo - Suriname, werd op 16 maart 1939 opgericht door de heer Fung You Kee, echtgenoot van mevrouw Estelle Fung You Kee – Lau Choe Fat en vader van 4 zonen en 3 dochters.

Dit bedrijf dat al langer dan 75 jaar bestaat, is de grootste importeur in Suriname van ‘s werelds meest bekende en gebruikte Chinese-, Thaise en Indonesische specerijen en sauzen.

Deze produkten worden vervaardigd door topfabrikanten uit Azië, waar het produktieproces regelmatig onderworpen wordt aan strenge voedselcontroles, zodat U verzekerd bent ingrediënten te gebruiken die geen gevaar leveren voor uw gezondheid.

Ons assortiment bestaat verder uit verschillende soorten thee, rijst, noedels, keukengerei, batikstoffen, Chinese medicijnen, medicinale kruiden en de overheerlijke Chinese gekonfijte vruchten.

Door zijn aangeboren zakelijke inzicht wist de heer Fung You Kee de Surinaamse samenleving bekend te maken met het gebruik van de verschillende Chinese specerijen en sauzen, die daarna zo geliefd werden bij de bevolking, dat ze vandaag niet meer weg te denken zijn bij het bereiden van heerlijke Surinaamse en Chinese gerechten.

Het bedrijf heeft een afdeling groothandel en kleinhandel. De huidige directeur is de heer Robby Fung You Kee. 
Als onder-directeur fungeert de heer Micle Fung You Kee. Samen met de 2 andere broers wijlen Roy en wijlen Henk Fung You Kee hebben ze met hun grote inzet en strategie de firma N.V. Soeng Ngie & Co kunnen uitbreiden tot wat het nu is.

De firma bestaat uit:

  • 3 gebouwen aan de Waterkant 84-86, waarin de groot- en kleinhandel zijn ondergebracht.
  • Een personeelsbestand van 108 man.
  • Een dynamisch salesteam en een goed voorziene wagenpark die ervoor zorgen dat de producten in heel Suriname verkrijgbaar zijn.
  • Een filiaal in Paramaribo-Noord onder de naam “Soeng Ngie’s Oriental Market”, dat vooral na het werk in de middag- en avonduren druk bezocht wordt.
  • Een Chinese markt op zondagmorgen waar U terecht kunt voor verse groenten en fruit en heerlijke Chinese hapjes.
  • Een televisie kookshow genaamd “Soeng Ngie’s keukengeheimen” gepresenteerd door Chef-kok Micle Fung You Kee, met als doel de kijkers te leren met een beetje fantasie en op een heel gemakkelijke manier de heerlijkste gerechten klaar te maken voor familie, vrienden en kennissen. Dit programma mag tot nu toe rekenen op een heel hoog kijkcijfer.

Om onze service naar de klanten toe te verbeteren, zijn we momenteel aan de nieuw Charlesburgweg nabij de Ringweg bezig een magazijn annex groot- en kleinhandel met een bouwoppervlakte van 5.600 m2 te bouwen, met ruime parkeergelegenheid, op een terrein met een oppervlakte van 13.800 m2 .

Ook zal het bedrijf in de nabije toekomst uitgebreid worden met een filiaal in Paramaribo-Zuid.

SOENGCO Quality Products zijn via buitenlandse afnemers ook te krijgen in de buurlanden Frans-Guyana en Guyana.

Wij vergeten niet dat het succes van N.V. Soeng Ngie & Co, mede te danken is aan de inzet van onze loyale medewerkers, alsook onze trouwe klanten en als het maar even kan, doet de firma ook mee aan sociale projecten om iets terug te kunnen geven aan de Surinaamse bevolking.

Wendy en Miguell, leden van de derde generatie, zijn al goed ingewerkt om samen met onze trouwe arbeiders de zaak voort te zetten en dankzij nieuwe ideeën en de huidige technologie een nog betere service aan onze klanten te bieden.

Geniet U van onze website www.soengco.com voor meer informatie over onze producten en voor het koken van heerlijke en gemakkelijk te bereiden Surinaamse, Chinese, Thaise en Indonesische schotels.

Tot slot bedanken wij al de fabrikanten die hun vertrouwen in ons gesteld hebben, om hun wereldbekende merken te distribueren aan de Surinaamse bevolking. Dank ook aan al onze klanten voor het kopen van onze producten, het kijken naar ons TV programma, het consulteren van onze website, de ondersteuning (support) en het vertrouwen die wij generaties lang van U mochten ontvangen.

© 2023 N.V. Soeng Ngie & Co